Välkommen till Langtrue

Logga in

Besökare
Wärdshuset
0
Gläntan
0
Lönnkrogen
0
Offen
0
Privatrum 1
0
Privatrum 2
0

Nyheter 2021

Praktiskt arbetsprov i Gläntan 27 november

En lapp har dykt upp lite varstans i grannskapet:

"Efterlyses!
Den främsta av livvakter.
Uttagningar sker i gläntan vid Malen under nästa halvmåne, med start vid aftonstjärnans uppenbarelse på himlen.
Magiker och soldater, lönnmördare och gardister inbjuds härmed att vid en turnering visa upp sina styrkor för att ha möjligheten att erhålla en mer än skälig kompensation för sina tjänster.
Uppdraget utgör tjänstgöring under obestämd tid, under okända förhållanden.

I hennes tillfälliga kammare, Kommendör Nórui Iphantn’gilith"

Vad? Sisten att stå upp vinner!
När? 27/11 från kl 19
Var? Gläntan
Frågor? Mel/Agnes


Äldre nyheter

Skördefest!

När? 24/9 och 25/9

Var? Gläntan

Stämningstext

Luften är hög och klar, himlen är blå, med enstaka ulliga moln som seglar på lätta vindar högt ovanför trädtopparna. Träden är ännu gröna, även om några av dem har börjat släppa gyllene slantar i mossan. Alla färger ser ut som om någon blåst liv i dem för en sista flämtande suck av nytvättad sommar.

Det råder febril aktivitet i gläntan. Eldar är tända och bord uppställda. Musikerna stämmer sina instrument och några små marknadsstånd har satts upp -fulla av hantverk, mat, verktyg, ull och virke. Någon har satt upp ett stånd där en kan få sina skor lagade, någon annan erbjuder lättare smidesarbeten och lagningar och slipningar av liar och knivar.

Men framförallt finns det mängder av mat och dryck, både för den som är fattig och den som är rik. En enkel soppa eller helgrillat lamm? Allt däremellan! Papperslyktor är upphängda i träden och långa lövgirlanger pryder borden och vajar i kvällsbrisen mellan träden. Oljeamporna ska snart tändas på borden och solen lovar en spektakulär solnedgång innan hon gör plats för månen som just börjat gå från full mot halv.

Stämningstext cred Agnes Lundgren

Midsommarfirande!

När? 3/7

Var? I gläntan

En vapenvila? Mellan nattens och dagens väsen? På den mest magiska av årets alla dagar? Ja.

Till midnatt ska den råda, midsommarnattens fred, så viskas det i alla fall, i buskar och bakom stugknutar.

Kanske är det då du vågar dansa med näcken eller följa med en dryad in bland träden? Men somna inte i en älvaring och akta dig för att lockas för långt ner i berusat fördärv för mitt i sommarnatten hävs avtalet och då kan vadsomhelst hända.

Nattvarelser som räds häxjägare och bybor som fruktar natten kanske gör klokt att bege sig till wärdshus eller lönnkrog när midnattstimmen är slagen men för de modiga fortsätter dansen i vilda språng tills benen viker sig eller ruset tar ut sin rätt och festdeltagarna framåt morgonen helt enkelt somnar i en buske någonstans för att kanske, bara kanske vakna som sig själv igen...

Och hur var det nu, sju sorters alver under kudden? Nej?

Välkomna till en fest full av dans och sång, god mat och dricka i överflöd!

Kom ihåg att hand om varandra och låt alla känna sig välkomna och respekterade varesig de spelar människa eller monster, visa hänsyn för varandras spelupplevelse och framförallt: tänk på att vad som helst kan hända i en midsommarnattsdröm!


After blot

När? 30/12 20:00

Var? I Lönnen och Wärdshuset

Vad? Efter vinterdagjämningen och andra vinterfestligheter dukas festmaten fram och drycken flödar.

När offergåvorna är lämnade är det dags att sjunga, dansa och fira att vi överlevt vintern såhär långt.

Alla är välkomna!


15 December 2020

 • Gamla utloggningar försvinner automatiskt
 • Privatrummen visas på inloggningssidan med besöksräknare

13 Augusti 2020

 • Bilder kan visas automatiskt via Inställningar
 • Inställningar sparas mellan inloggningar
 • Förhandsvisning av bild-länkar
 • Klicka på Rum för att gå dit
 • Uppdaterat utseende för meddelande och användare
 • Tar bort användare automatiskt efter 1 minuts inaktivitet (Stängd tabb, tex.)
 • Tar bort meddelanden som är mer än 7 timmar gamla
 • Snabbare laddning av meddelanden
 • Färre uppdateringar per minut (Mindre lagg)
 • Uppdaterat användarlistan
Buggar

Please report any bugs to Daimon 😊

 
Världen

Om Langtrue

Landet vi spelar i heter Langtrue och är ett ganska litet land på den norra delen av kontinenten, men Langtrue i allmänhet och trakten runt Byn i synnerhet gästas av många från både nära och långt bort. Tiden är fantasy-tid med dragning åt medeltid och klimatet påminner om mitt i Sverige ungefär – kallt och mörkt på vintern och ljust och varmare på sommaren. Langtrue är ett människorike, styrt av en drottning Isabella som snart börjar bli till åren, men i skogarna gömmer sig många andra varelser. En del välvilligt inställda, en del inte...

Om chattrummen

Wärdshuset ligger i Byn, som aldrig kallas något annat än Byn eller Wärdshusbyn. Byn är omgärdad av en pallisad och oknytt är inte välkomna. Här övernattar dock många resande, en längre eller kortare tid. Några är här för biblioteket i den något större grannbyn Waldmark, andra för handel, eller så är de bara på genomresa eller vanligt, hederligt nyfikna.

Vid sjön Malen en bit från byn ligger Gläntan. Här finns en eldstad med en eld som aldrig helt verkar brinna ut, och här kan vem som helst ha vägarna förbi. På dagen är det oftast en ganska trevlig plats, rentav gemytlig – när mörkret faller kan man inte vara lika säker...

Inne i skogen, långt bort från de vägar som hederligt folk gärna använder, ligger Lönnkrogen. Här kan man i princip stöta på vem eller vad som helst och man tar sig hit på egen risk – den enda lag som gäller här är Morels: Morel är den enörade, ljuskygge alven som driver stället, och honom vill man helst inte hamna på kant med.